"Nézz Árpádra, magyar, ki hazát állíta nemednek;
 Nézd, s tiszteld képét Álmos fejedelmi fiának."

Vörösmarty MihályÓzdi Árpád Vezér Általános Iskola

3600 Ózd, Árpád vezér út 13.            Telefon/fax: +3648472962            E-mail: altalanosiskola@arpadvezer-ozd.hu          OM azonosító: 028899 

Iskolatörténet

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt, látogatót honlapunkon, ahol betekintést nyerhetnek az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola életébe. Bemutatjuk az iskola történetét és szerkezetét. A galériában található számos fotó segítségével próbáljuk az oldalt színesebbé tenni.

"Nem a szavak megbecsülésére oktatnám tanítványaimat elsősorban. Azokból úgy is untig elég van. Arra oktatnám őket, hogy vessék meg az üres és hamis szavakat, mert később csak így becsülhetik azokat a szavakat, melyekben tartalom és igazság van." - Kosztolányi Dezső

 
  Dolgozóink  
Dokumentumok  
Árpád-napok  
Képgaléria  
Képgaléria a 2013/2014-es tanévtől  
Közzétételi lista  
Elérhetőség  
 
  Adatkezelési szabályzat              
Kréta e-Ügyintézés              
       Szülői tájékoztatás  
       

Az új munkarendre való átállás első hetének tapasztalatairól - Dr. Maruzsa Zoltán, államtitkár 

 
       A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet  
       

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt hétfőtől, 2020.03.16-ától határozatlan ideig az oktatás iskolánkban szünetel.

A tanulók nem jöhetnek iskolába!

Digitális oktatási munkarend lesz, melynek megoldásáról a jövő hét folyamán tájékoztatást adunk az iskola online felületein.

 


   Javítóvizsga  
   

Iskolánkban a javítóvizsga időpontja:
2019. augusztus 27. (kedd), 8 óra.

 
   Kréta elektronikus napló  
 

Iskolánkban a 2018/2019-es tanévtől kerül bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző. Ennek néhány leggyakrabban használt funkcióját mutatjuk be ebben a rövid leírásban. A leíráson túl lehetőség van egy rövid, letölthető bemutató videó megtekintésére is.

   Pénz7  
 

Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. 2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. Iskolánk 2016-ban csatlakozott a programhoz és azóta minden évben részt vesz benne.

 
   A magyar gyermekvédelmi rendszer működése  
   

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetők az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról.
A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Terve VI/3. intézkedéséhez kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészített A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében című tájékoztató anyagot. A dokumentumot a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság kérésére az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közzétette a Nemzeti Köznevelési Portálon.
A tájékoztató
letölthető PDF formátumban, valamint elérhető online az alábbi linken.

 
   Hivatalosan is átadták 2016. november 29.  
   

A Decathlon sportáruház "Sportból a legtöbbet" - Tornaterem felújítási program keretében elnyert közel nettó 5.000.000 forint értékű támogatás eredményeként a mai naptól hivatalosan is birtokukba vehették tanulóink az iskola tornatermét. Az alábbi linken az Ózd Városi Televízió munkatársainak írása olvasható az eseményről.

 
   Jobb Veled a Világ Boldogságóra program  
   

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

Prof. Dr. Bagdy Emőke,
a Boldogságóra program fővédnöke

 
     
   

Iskolánk a 2016/2017-es tanévben sikeresen pályázott a Boldog Iskola programban. Az alábbi oldalakon bővebb információkat tudhat meg erről: boldogiskola.hu és boldogsagora.hu