"Nézz Árpádra, magyar, ki hazát állíta nemednek;
 Nézd, s tiszteld képét Álmos fejedelmi fiának."

Vörösmarty Mihály

   

 
  Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola  
  3600 Ózd, Árpád vezér út 13.            Telefon/fax: +3648472962            E-mail: altalanosiskola@arpadvezer-ozd.hu          OM azonosító: 028899  
                                       
    

   
  Iskolatörténet      
Dokumentumok
  Árpád-napok      
  Képgaléria      
  Képgaléria a 2014/2015-ös tanévtől      
  Közzétételi lista      
  Elérhetőség      
  Kréta eNapló - Ózd      
  Kréta eNapló - Domaháza      
  Adatkezelési szabályzat      
  Kréta e-Ügyintézés      
                                       
     

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt, látogatót honlapunkon, ahol betekintést nyerhetnek az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola életébe. Bemutatjuk az iskola történetét és szerkezetét. A galériában található számos fotó segítségével próbáljuk az oldalt színesebbé tenni.

"Nem a szavak megbecsülésére oktatnám tanítványaimat elsősorban. Azokból úgy is untig elég van. Arra oktatnám őket, hogy vessék meg az üres és hamis szavakat, mert később csak így becsülhetik azokat a szavakat, melyekben tartalom és igazság van." - Kosztolányi Dezső

booked.net    
                                       
      Az Alapvető Jogok Biztosának felhívása 2022-03-04     
   

A gyermekek oktatáshoz való jogának a pedagógus sztrájk alatti érvényesülése érdekében: ajbh.hu/-/2670755-47

   
                                       
      Intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázat közzététele 2021-11-02     
   

A 2011. évi CXC. törvény 67.§ (8) bekezdése értelmében az intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázat vezetési programja nyilvános adatnak minősül. Ennek értelmében azt nyilvánosságra kell hozni. A beérkezett pályázat itt tekinthető meg.

   
                                       
      EFOP 3.1.5. - Családi nap - Gyermeknap 2021 2021-05-30     
   

Az EFOP 3.1.5 - A lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása projekt keretén belül iskolánk Családi napot tartott 2021. május 28.-án, Gyermeknap 2021 címen. Az előírások alapján ezen a rendezvényen most a szülők nem tudtak megjelenni, így nekik készítettünk a délelőtti programokból egy kis ízelítőt, ami az alábbi linken nézhető meg: https://youtu.be/A0TVdJBUYuU

   
                                       
      Honvédelmi tábor a Magyar Honvédség szervezésében 2021-05-28     
    A Magyar Honvédség idén újra megrendezi a 12-18 éves korosztály számára a nyári Honvédelmi tábort. A tájékoztató az alábbi linken érhető el: honvedelmitabor.hu    
                                       
      2021/2022. tanév beiratkozás 2021-05-27     
   

Az iskola weboldala augusztustól az arpadvezer-ozd.sulinet.hu helyett az  arpadvezer-ozd.edu.hu  címen érhető el!

   
                                       
      2021/2022. tanév beiratkozás 2021-03-30     
    Tájékoztató a beiratkozással kapcsolatban    
                                       
      Digitális munkarend 2021-03-08     
   

Tisztelt Szülők!

A kormány ismét bejelentette, hogy az iskolák bezárják kapuikat, 2021.03.08-tól 2021.03.31-ig (a tavaszi szünet kezdetéig) digitális oktatás lép életbe. Az élet fordult egy nagyot, de nem állt meg. A tanuláshoz való joga és kötelezettsége a diákoknak nem szűnt meg, kialakult egy speciális helyzet, melyben nagy szerepe van a pedagógusoknak és a szülőknek is egyaránt. Ezekben a hetekben emberpróbáló feladattal kell szembe nézniük a kedves szülőknek is, hiszen akinek a gyermeke még kicsi és nem képes önállóan tanulni nagy szüksége van a szülői segítségre, nagyobb tanulóknál pedig a szülői ellenőrzésre. Így részben Önök átveszik a pedagógus szerepét is, hiszen a tanulást támogató, motiváló, irányító szerepet töltenek be. Tudjuk, hogy hatalmas súlyként nehezedik ez a feladat vállukra, amellett, hogy Önök is dolgoznak, és megnövekedett háztartási feladatokat látnak el.

Kívánunk mindenkinek kitartást és sok erőt ehhez a nehéz feladathoz. Természetesen pedagógusaink segítőkészen állnak rendelkezésükre, akik törekednek a hatékony információátadásra a tanulóink tanulmányi előmenetele biztosítása érdekében.

az iskola vezetése

A Kormány 111/2021. (III.06.) Korm. rendelete alapján gyermekfelügyeletet biztosítunk az iskolában a tantermen kívüli digitális oktatás időtartama alatt a szülő, a törvényes képviselő kérelmére 2021.03.08-tól és 2021. március 22-ig. A szülő ez irányú kérelmet elektronikusan is benyújthat az intézmény vezetőjének. Felhívom a szülők figyelmét, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben - különösen munkavégzés vagy védelemben való részvétel esetén - vegyék igénybe.

   
                                       
      Tájékoztatás a hittan oktatásról 2021-03-01     
   

Tisztelt Szülők!
Az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatnak az egyházak 2021/2022-es tanévre szóló hittan oktatásával kapcsolatban.

     Görög katolikus egyház - Ózd
     Római katolikus egyház - Ózd
     Római katolikus egyház - Domaháza telephely
     Református egyház

   
                                       
      A tanév zárása, felügyelet, napközis tábor 2020-05-22     
   

Tisztelt Szülők!
A koronavírus-járvány intézkedéseinek enyhítésével bevezetett döntések következtében lehetőség van arra, hogy június 2-15. között az iskolában oktatási céllal (felzárkóztatás, korrepetálás) a diákok és a pedagógusok meghatározott időben találkozzanak. A digitális tanrend, az otthoni tanulás ebben az időszakban megmarad, az a tanév utolsó napjáig tart. Június 15-26. között pedig – szintén oktatási céllal – a következő tanévre való felkészülésre van mód. Ezekben az időszakokban felügyelet is igényelhető. Június 26.-át követően heti turnusokban, 8-16 óra között napközis táboroztatásra is van lehetőség. Kérjük Önöket, hogy gyermekükkel kapcsolatos igényüket jelezzék az iskola felé hétfő (2020. május 25.) 15 óráig! Megjelölve azt a hetet (dátum szerint), amikor igénybe kívánják venni azt. Mivel az iskolának is jelentési kötelezettsége van a Tankerület felé a felmerült igényekről, így csak az előbbiekben meghatározott időpontig áll módunkban a jelentkezéseket elfogadni. Természetesen minden foglalkozás alkalmával a járványügyi intézkedések (maszk, illetve fertőtlenítő használata) betartása mindenki számára kötelező! A júniusi hónapban, az oktatási célú, pedagógusokkal való találkozásokra a tanulóknak hozniuk kell a meghatározott felszereléseket a sikeres teljesítés érdekében.

Köszönettel, az iskolavezetés

   
                                       
      Adatkezelés 2020-04-01     
    Útmutató - a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez.
Tájékoztató
- a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről.
   
                                       
      Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre 2020-04-01     
   
Tájékoztató levél szülőknek/gondviselőknek a beiratkozásról.
   
                                       
      Szülői tájékoztatás 2020-03-23     
    Az új munkarendre való átállás első hetének tapasztalatairól - Dr. Maruzsa Zoltán, államtitkár    
                                       
      A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet 2020-03-13     
   

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt hétfőtől, 2020.03.16-ától határozatlan ideig az oktatás iskolánkban szünetel.

A tanulók nem jöhetnek iskolába!

Digitális oktatási munkarend lesz, melynek megoldásáról a jövő hét folyamán tájékoztatást adunk az iskola online felületein.

   
                                       
      Kréta elektronikus napló, ellenőrző 2018-08-27     
   

Iskolánkban a 2018/2019-es tanévtől kerül bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző. Ennek néhány leggyakrabban használt funkcióját mutatjuk be ebben a rövid leírásban. A leíráson túl lehetőség van egy rövid, letölthető bemutató videó megtekintésére is.

   
                                       
      Pénz7 2017-01-02     
   

Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. 2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. Iskolánk 2016-ban csatlakozott a programhoz és azóta minden évben részt vesz benne. 

   
                                       
      A magyar gyermekvédelmi rendszer 2016-12-01     
   

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetők az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról.
A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Terve VI/3. intézkedéséhez kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészített A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében című tájékoztató anyagot. A dokumentumot a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság kérésére az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közzétette a Nemzeti Köznevelési Portálon.
A tájékoztató
letölthető PDF formátumban, valamint elérhető online az alábbi linken.

   
                                       
      Hivatalosan is átadták 2016-11-29     
   

A Decathlon sportáruház "Sportból a legtöbbet" - Tornaterem felújítási program keretében elnyert közel nettó 5.000.000 forint értékű támogatás eredményeként a mai naptól hivatalosan is birtokukba vehették tanulóink az iskola tornatermét. Az alábbi linken az Ózd Városi Televízió munkatársainak írása olvasható az eseményről.

   
                                       
      Jobb Veled a világ - Boldogságóra 2016-11-07     
   

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

Prof. Dr. Bagdy Emőke,
a Boldogságóra program fővédnöke

   
   

Iskolánk a 2016/2017-es tanévben sikeresen pályázott a Boldog Iskola programban. Az alábbi oldalakon bővebb információkat tudhat meg erről: boldogiskola.hu és boldogsagora.hu

   
                                       
      Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola