"Nézz Árpádra, magyar, ki hazát állíta nemednek;
 Nézd, s tiszteld képét Álmos fejedelmi fiának."

Vörösmarty MihályÓzdi Árpád Vezér Általános Iskola

3600 Ózd, Árpád vezér út 13.            Telefon/fax: +3648472962            E-mail: altalanosiskola@arpadvezer-ozd.hu          OM azonosító: 028899 

Vissza a kezdőlapra                
Árpád-napok
               

 

 
 

Iskolánk életében először 1988-ban került sor az Árpád-napok  megrendezésére. A hagyományteremtéssel az volt a célunk, hogy olyan programot szervezzünk, amely alkalmas a tanulók és a nevelők motiválására, az értelmes célok érdekében kifejtett erőfeszítésre, lehetőség a megmérettetésre, a nemes versengésre és a szórakozásra is. A rendezvénysorozat kezdetben április hónapban, később május utolsó hetében került lebonyolításra. A több napon át tartó rendezvény a tanulóifjúságnak, pedagógusoknak és a szülőknek is sok munkát, ugyanakkor rengeteg élményt ad.

Ekkor kerül sor - az ünnepi díszülés keretében - a tanulmányi versenyben, kulturális élet és sport területén kimagasló teljesítményt nyújtó tanulók elismerésére, egyéb díjak, címek, színes diplomák átadására.

A pedagógiai napon aktuális szakmai kérdésekről folytatunk tanácskozást meghívott előadókkal, esetenként más intézmények érdeklődő nevelőinek részvételével is. Több alkalommal vettünk részt tapasztalatcserén városon kívüli intézményekben.

A diákönkormányzati napon hulladékgyűjtést, környezetszépítést, fordított napot szervezünk. Elmaradhatatlanok a sportprogramok, a tanár-diák mérkőzések, akadályversenyek. Az iskola tanulói a diákszínjátszás szép hagyományait folytatva a (mese)irodalom remekeivel szórakoztatják az óvódásokat, diáktársaikat, szüleiket.

Az iskola szerkezetének átalakulásával erre az időpontra ütemeztük új beruházásainknak, létesítményeinknek vagy más fontos fejlesztéseknek az átadását is.

A hagyományos elemek mellett az újszerű dolgoknak is teret adunk: alkotóműhelyünk tárlata, tanulói munkákból készített kiállítás, személyi igazolvány átadó ünnepség helyébe lépett a kerti-parti, a gyermeknapi forgatag, továbbá a gasztronómia, illetve a nemzetközi kapcsolatok ápolása, közös kirándulások, bemutatók a szlovák és lengyel testvériskola diákjaival.

Végül a jól sikerült programokat évek óta két-három napos tantestületi kirándulások koronázzák meg. Ezek kapcsán bejártuk Magyarországot.

 
                 
Vissza a kezdőlapra